Drie-Landen-Feest op 7 mei 2022 in Vaals!

Op 7 mei 2022 organiseert de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn* van 13.00 – 18.00 uur een Drie-Landen-Feest op het Von Clermontplein in Vaals. Het werk van beide organisaties heeft veel impact op de Euregio en indirect ook op het dagelijkse leven in de regio maar dit is vaak niet bekend bij de burgers. Met dit burgerfeest wil men daar verandering in brengen.

Het Drie-Landen-Feest wordt georganiseerd in het kader van de Europaweek waarin vragen als “Wat betekent Europa voor mij?”, “Wat heeft de EU te maken met mijn dagelijks leven?” en “Wat wil ik voor de toekomst van de EU?” centraal staan. Het burgerfeest sluit daar op aan met een informatief maar ook luchtig programma.

Er wordt een breed scala aan regionale gastronomie aangeboden, evenals een “Markt der Mogelijkheden” waar bezoekers zich kunnen informeren over grensoverschrijdende projecten en initiatieven in de Euregio, onder andere op het gebied van gezondheid, economie en arbeidsmarkt, veiligheid, cultuur.
Ook voor amusement is gezorgd. Op het podium treden bands en dansgroepen uit de Euregio op. Voor de kinderen is er een springkussen, schminken en andere activiteiten. En wie wil kan meedoen aan een quiz met als prijs een euregionaal verrassingspakket.

Sinds begin april loopt in samenwerking met het EMRLingua-project een foto- en knutselwedstrijd rond de EU en de Euregio voor kinderen en jongeren tot 20 jaar. De beste inzendingen zullen tijdens het festival in de Kopermolen worden tentoongesteld. De prijsuitreiking vindt om 14.00 uur op het podium plaats.

* De Europese groepering voor territoriale samenwerking Euregio Maas-Rijn (EGTS EMR) is een van de oudste netwerken voor grensoverschrijdende samenwerking in Europa en kan terugblikken op een bewogen geschiedenis. Geconfronteerd met soortgelijke uitdagingen bundelen de partnerregio’s van Oost-België, de provincies Luik, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg, en de regio Aken hun krachten en werken zij samen om de levenskwaliteit van hun bevolking te verbeteren.

Samenwerking

De AG-charlemagne is een samenwerking met de Euregio Maas Rhein

Back to top